Featured Image

Op een bruiloft in Kana laat Jezus voor het eerst zien wie Hij is. Hij zorgt dat…


Op een bruiloft in Kana laat Jezus voor het eerst zien wie Hij is. Hij zorgt dat er wijn voor de mensen is, zodat het feest door kan gaan! Je moet wat dieper kijken naar dit verhaal, voorbij het wonder naar het teken. Het vertelt wie Jezus zelf is: Hij wil mensen leven schenken, beter dan wat ze kennen. Het smaakt naar Gods feest, waar iedereen welkom is en niemand te kort komt.
Vandaag 16 januari denken we met de kinderen na over wat Jezus gedaan heeft. Kennen ze het gevoel dat iemand iets voor je doet, waardoor het allemaal toch nog goedkomt? Kom op ideeën voor gesprek en activiteiten op kinderwoorddienst.nl! https://www.kinderwoorddienst.nl/jaar-c/tweede-zondag-door-het-jaar-c/opening/wat-drink-je-op-een-bruiloft.html
Illustratie: Ulises Wensell uit ‘Schitterende Bijbelverhalen’, Adveniat
Bekijk op facebook

Featured Image

NOACH, BOUW EEN BOOT ! Kleuterkerk 16 januari 12.00 uur Caroluskerk Soesterber…


NOACH, BOUW EEN BOOT !
Kleuterkerk 16 januari 12.00 uur Caroluskerk Soesterberg
‘Noach bouw een boot!’ klonk een stem. Noach kon het bijna niet geloven. Waar was het water dan? Toch luisterde hij naar de stem en begon te bouwen. Een hele grote ark. Want er moesten dieren in zijn boot. En toen begon het te regenen. Heel hard te regenen. En de regen leek nooit meer op te houden. Snel kwamen de dieren eraan en kropen ieder in een hoekje van de ark. En de kinderen van Noach, die gingen ook mee.
Ga jij ook mee met de boot? Neem je favoriete dieren ook mee naar de ark. Dan varen we samen hoog en droog.

Kleuterkerk is een laagdrempelige viering voor peuters en kleuters. Er zit veel herhaling in de vieringen en de kinderen mogen rondlopen en praten. De collecte gaat in natura: kinderen nemen mee wat ze met elkaar willen delen, en we verzamelen dat in een grote mand. In de koffie kamer delen we wat er meegebracht is. Zo hopen we dat kinderen spelenderwijs vertrouwd raken met de kerk en wat daar gebeurt.
Bekijk op facebook

Featured Image

DOOP VAN JEZUS Kidskerk Nicolaaskerk Wakkerendijk 60 Eemnes Ben jij gedoopt? D…


DOOP VAN JEZUS
Kidskerk Nicolaaskerk Wakkerendijk 60 Eemnes
Ben jij gedoopt? Dat weet je misschien niet meer. Maar papa en mama kunnen het je vast vertellen. Toen je gedoopt werd heeft de pastoor een beetje water over je hoofd gegoten en gezegd dat God heel veel van je houdt.
Ook Jezus is gedoopt. En ook toen heeft God gezegd dat God heel veel van Jezus houdt. Natuurlijk, want Jezus is Gods Zoon.
In Kidskerk gaan we dit prachtige verhaal vertellen op zondag 9 januari om 11.30 uur. Komen jullie ook? Jullie hoeven niets mee te nemen om te delen want we kunnen nog geen limonade drinken samen. Wij zorgen voor iets lekkers voor als je naar huis gaat.
Bekijk op facebook

Featured Image

Het KWD project ‘Binnenstebuiten’ wordt met Kerstmis afgerond. In de evangeliel…


Het KWD project ‘Binnenstebuiten’ wordt met Kerstmis afgerond. In de evangelielezing van kerstmorgen wordt de geboorte van de Messias werkelijkheid. De vreugdebode in de eerste lezing van Jesaja meldt het goede nieuws al lang voor die tijd. Jesaja profeteert dat het het volk het Licht zal aanschouwen (Jesaja 9,1-6). Over dit Licht gaat de evangelielezing van Johannes deze kerstmorgen. Het Licht dat zijn start heeft in een baby en zal uitgroeien tot een volwassen man die licht, vreugde en vrede zal verkondigen en brengen in Gods naam. Daarmee komt God op aarde. ‘Binnenstebuiten’: Als kledingstuk worden er babykleertjes gepresenteerd. Maar het Christuskind had geen kleertjes, Hij lag in doeken. Daarom ook wat hydrofiele luiers of doeken op deze kerstmorgen. Op de poster van deze zondag zien we baby Jezus. Op de site vind je ideeën voor je bijeenkomst: opening, bijbellezing, gebed, extra’s en achtergrond voor jezelf. Namens de Kinderwoorddienst redactie alvast een Zalig Kerstfeest! https://www.kinderwoorddienst.nl/jaar-c/kerstmis-jaar-c-2021/opening/binnenstebuiten.html
Bekijk op facebook

Featured Image

GEEN STILLE NACHT KINDERKERSTFEEST 24 december half vier Petrus en Pauluskerk I…


GEEN STILLE NACHT KINDERKERSTFEEST
24 december half vier Petrus en Pauluskerk
In een vroege kerstavondviering, om half vier al vieren we met de kinderen Kerstfeest. Door de ogen en oren van een vermoeide en daardoor narrige herbergier kijken en luisteren we naar het verhaal van de wonderlijke geboorte van Jezus.
Aanmelding voor deze viering is noodzakelijk: 035-6011320 (in de ochtend bereikbaar) Helaas kunnen we maar 50 mensen een plekje geven in de kerk.
Bekijk op facebook

Featured Image

Maria kreeg bezoek van een engel. Dat was nog nooit gebeurd. De engel had een be…


Maria kreeg bezoek van een engel. Dat was nog nooit gebeurd. De engel had een belangrijke boodschap. Maria zou moeder worden. Toen Maria van de verbazing was bekomen, ging ze op reis naar haar oude nicht Elisabet. Die was ook in verwachting. Maria wilde Elisabet graag helpen. Toen Elisabet Maria’s stem hoorde, trappelde de baby in haar buik. De heilige Geest kwam in Elisabet zodat ze blij uitriep: “Wees gegroet Maria, je bent gezegend, meer dan alle andere vrouwen. En ook het Kind dat jij zal krijgen zal gezegend zijn. Wat is het bijzonder dat de moeder van de Heer bij mij op bezoek komt.”
Over deze lezing gaat het op de 4e ZONDAG VAN DE ADVENT, 19 december, nu ook het begin van de kerstvakantie. Heel het wonder van de zwangerschap wordt in het licht van God gezet. Christus zal geboren worden om Gods koninkrijk te brengen, niet met spierballen, wapens en bedrog, maar oprecht als een baby, die uitgroeit tot een mens die het goede kiest, altijd. ‘Binnenstebuiten’ is ons thema: wat zegt zwangerschapskleding? Steek de vierde kaars aan, maak de kerststal mooi en sta samen stil bij het aangekondigde nieuwe leven!
https://www.kinderwoorddienst.nl/jaar-c/4e-zondag-van-de-advent-jaar-c-2021/verwerking/gesprek-met-de-kinderen.html
Bekijk op facebook

Vieringen door de week

H. Nicolaas Baarn 

Lauden: iedere werkdag 8.15 – 8.30 uur

Eucharistie: dinsdag 19.00 – 19.45 uur

woensdag/donderdag: 8.45 – 9.30 uur

vrijdag: 19.00 – 20.00 uur

HH. Michael en Laurens de Bilt

Dinsdag 10:00 uur, Gebedsviering

H. Nicolaas Eemnes

Donderdag 10.00 uur, afwisselend Eucharistie en Gebedsviering

Petrus en Pauluskerk Soest

Woensdag 9.00 uur, Gebedsviering

Vrijdag 9.00 uur, afwisselend Eucharistie en Gebedsviering

Contact

Parochiesecretariaat HH. Martha en Maria:
Steenhoffstraat 41
3764 BJ Soest
KvK nr 74836048
Bereikbaar op maandag en woensdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.
E-mailadres: info@marthamaria.nl
Telefoonnummer: 035-6011320

U kunt ook het contactformulier gebruiken.