Pastor Wil Veldhuis overleden (update 2)

13 april 2021

Wil Veldhuis 7 februari 1934 – 10 april 2021

Zaterdagavond 10 april is onverwacht op 87-jarige leeftijd overleden pastor Wil Veldhuis. Op 20 juli 1958 werd hij tot priester gewijd. Vanaf 1995 toen hij benoemd werd als pastoor van de HH Petrus en Paulus en H. Familieparochie voelde hij zich nauw verbonden met de parochiekerken in Soest en later ook in de HH Martha & Mariaparochie. Ook na zijn emeritaat in 1999 is hij zich hiervoor blijven inzetten door voor te gaan in vieringen, maar ook door het verzorgen van cursussen en themabijeenkomsten. 

In zijn interview bij zijn 60-jarig priesterfeest in 2018 gaf hij aan veel vreugde te hebben gevonden om als priester werkzaam te zijn en heeft nooit spijt gehad van zijn keuze. Meer dan 20 jaar is hij als docent verbonden geweest aan de Katholieke Theologische Faculteit van de Universiteit Utrecht. Op eigen verzoek is hij in 1985 part-time gaan werken om naast zijn docentschap ook actief te kunnen zijn in het parochiepastoraat. Zijn eerste benoeming was toen in de wijk Zuilen in Utrecht, een wijk die geconfronteerd werd met het sluiten van de Demka-fabrieken. Wil heeft zich daar jaren ingezet om de vele getroffen bij te staan en hen te helpen zoeken naar nieuwe wegen.

Een jaar geleden moest hij om fysieke redenen en een afnemende gezondheid veel van zijn taken neerleggen. Dat was ook de reden dat hij eind 2020 verhuisde naar het Fraterhuis Sint Jozef in Zeist, waar hij de nodige verzorging kon krijgen. Hij had net voor de Pasen in het Fraterhuis een eigen appartement betrokken, nog niet alle dozen waren zelfs uitgepakt, toen hij zaterdagavond onwel werd en kort daarna overleed.

Wil Veldhuis was een met mensen zeer betrokken pastor, die vanuit zijn brede kennis de bezoekers aan de vieringen, cursussen en bijeenkomsten telkens weer wist te binden en inspireren. Hij had een groot Godsvertrouwen waardoor hij zichzelf kon zijn en de christelijke boodschap met vuren uitdragen. 

Hij was een groot liefhebber van muziek en het lezen van boeken.

Familie Veldhuis
Bestuur en pastoraal team parochie Martha en Maria

De Eucharistieviering ten uitvaart zal worden gevierd in de HH. Petrus en Pauluskerk te Soest op zaterdag 17 april 2021 om 11.00 uur. Deze viering zal vanwege de coronamaatregelen slechts beperkt toegankelijk zijn en is via livestream te volgen (www.arvideo.nl/wil, log in met wachtwoord: wv). Daarna zal de begrafenis plaatsvinden op het nabijgelegen parochiekerkhof, St. Annahof 1 te Soest.

 

Voor nadere informatie over dit bericht:
René van Hal, Spinet 47, 3766 ZB Soest.
Telefoon 06-23284667; mailadres halrenevan@xmsnet.nl

 

Meer nieuws

Miniviering zondag 16 mei

Elke zondag in de coronatijd bieden we een miniviering aan […]

14 mei

30 mei Eerste communie in de Petrus en Pauluskerk

Een heel elftal zal op 30 mei eerste communie doen […]

10 mei

Kleuterkerk HELP, ER IS EEN SCHAAPJE ZOEK!

16 mei  Carolus Borromeuskerk Soesterberg 12 uur Hoe vaak gebeurt […]

10 mei

Biblebytes 10 mei over Christelijke mystiek

Maandag 10 mei zullen we in ons half uurtje catechese […]

8 mei

doop van oudere kinderen

“We zijn nu te laat,” denken sommige ouders wanneer ze […]

6 mei

Minibieb goed gebruikt

De Minibieb die in het portaal van de Dagkapel bij […]

6 mei

Kidskerk Moeder Maria redt een bruiloft

In de maand mei staat moeder Maria natuurlijk centraal in […]

4 mei