Thomas Merton door Willy Eurlings

24 oktober 2024
Locatie: De Sleutel, Steenhoffstraat 41, Soest
Willy Eurlings is parochiaan van onze parochie (De Bilt) en is voorzitter van de Merton vrienden, een Vlaams-Nederlands genootschap dat zich ten doel stelt om het werk van de trappist Thomas Merton in ons taalgebied onder de aandacht te brengen. Hij vertaalde verschillende werken van Merton.
Thomas Merton is vooral bekend door het boek ‘Louteringsberg’ waarin hij zijn roepingsverhaal tot zijn intreden in het klooster beschreef. Maar hij heeft meer geschriften op zijn naam staan. Hij kan de geestelijke vader van Henri Nouwen genoemd worden. Paus Franciscus stelde Thomas tot voorbeeld tijdens een toespraak voor het Amerikaanse Congres in 2015.
Willy zal op 24 oktober om 14.00 komen vertellen over Merton tijdens een bijeenkomst van de seniorencatechese in De Sleutel in Soest, maar ieder die belangstelling heeft is van harte welkom. Daarbij zal er ook bezinnend gewerkt worden met teksten van Merton.
In verband met de voorbereiding is het fijn (maar niet noodzakelijk) als u zich opgeeft. Dat kan bij diaken Jan Nieuwenhuis (06-25440300 / 035-5420208 of diakennieuwenhuis@gmail.com)

Meer agendapunten

Alles