Katholiek worden

Veel mensen zijn helemaal aan het begin van hun leven gedoopt en zo katholiek geworden. Gaandeweg hebben ze dan binnen de kring van parochie en gezin leren geloven. Wellicht zijn ze dat geloof gaande hun levensweg kwijtgeraakt. Anderen komen pas veel later in aanraking met het geloof en overwegen toe te treden tot de rooms-katholieke kerk.
Lid worden van de katholieke kerk is natuurlijk niet zomaar iets. Het vraagt een lange voorbereiding. Ook voor twijfelaars en ‘herintreders’ kan zo’n traject uitkomst bieden. Wij helpen daar graag bij! Wil je toetreden tot de katholieke kerk, neem dan contact op met een van de leden van het pastorale team.

Cursus

Ook kun je deelnemen aan de cursus die jaarlijks wordt georganiseerd in de parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort. Deze cursus heet ‘RK voor beginners’ ( de zogenaamde catechumenaatsgroep) en wordt verzorgd door pastoraal werker Edith Vos (voor contactgegevens Edith Vos-van Norren). Tijdens deze bijeenkomsten is er aandacht voor allerlei vragen die met geloof en Kerk te maken hebben. Wellicht ook voor jouw vragen.

Meer informatie op het  www

De website Bewust Katholiek http://www.bewustkatholiek.nl/sacramenten biedt in een aantal video's een inkijkje in het katholieke geloof. Ook de website WikiHow geeft een overzicht van de stappen die je kan doorlopen.http://nl.wikihow.com/Katholiek-worden

Vieringen door de week

H. Nicolaas Baarn 

Lauden: iedere werkdag 8.15 - 8.30 uur

Eucharistie: dinsdag 19.00 - 19.45 uur

woensdag/donderdag: 8.45 - 9.30 uur

vrijdag: 19.00 - 20.00 uur

HH. Michael en Laurens de Bilt

Dinsdag 10:00 uur, Gebedsviering

H. Nicolaas Eemnes

Donderdag 10.00 uur, afwisselend Eucharistie en Gebedsviering

Petrus en Pauluskerk Soest

Woensdag 9.00 uur, Gebedsviering

Vrijdag 9.00 uur, afwisselend Eucharistie en Gebedsviering

Contact

Parochiesecretariaat HH. Martha en Maria:
Steenhoffstraat 41
3764 BJ Soest
KvK nr 74836048
Bereikbaar op maandag en woensdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.
E-mailadres: info@marthamaria.nl
Telefoonnummer: 035-6011320

U kunt ook het contactformulier gebruiken.