Over ons

Welkom bij onze parochie Martha en Maria!

De naam van onze parochie geeft aan wie wij willen zijn: leerlingen van Jezus, die luisteren naar zijn Boodschap. Martha wordt net als wij soms meegesleurd door alledaagse zorgen en drukte. Zij staat voor het actieve ondernemerschap (opbouw en diaconie). Ze geeft duidelijk weerwoord en neemt zelf initiatief. Ook geeft zij vorm aan de gastvrijheid en de openheid die wij als parochie willen uitstralen. Maria staat voor de kernwaarde van ons geloof: midden in het dagelijkse leven de verbinding zoeken met Gods mysterie. Zij zal ons herinneren aan het belang van bezinning, catechese en liturgie.
Onze bron van inspiratie ligt in het besef dat ons leven heilig en kostbaar is. Wij willen proberen het leven van alledag te verbinden met het wonderlijke mysterie van ons bestaan.

Onze parochie bestaat uit acht geloofsgemeenschappen die in januari 2011 gefuseerd zijn. Het gaat om de volgende geloofsgemeenschappen:

H. Nicolaas in Baarn (Eucharistisch centrum)

Maria Koningin in Baarn

HH. Michaël en Laurens in De Bilt

Onze Lieve Vrouwe van Altijddurende Bijstand in Bilthoven

H. Nicolaas in Eemnes

St. Maarten in Maartensdijk

H. Willibrord in Soest (Petrus en Pauluskerk en H. Familiekerk)

Carolus Borromeüs in Soesterberg

Alle geloofsgemeenschappen hebben hun eigen katholieke kleur. Neem een kijkje op de pagina's van de geloofsgemeenschappen om te ontdekken wat zij te bieden hebben!

Ons parochiecentrum vind je in Soest: De Sleutel op de Steenhoffstraat 41, naast de Petrus en Pauluskerk. Hier vinden veel activiteiten plaats die voor de totale parochie georganiseerd worden. Ook is hier het parochiesecretariaat gevestigd. Overdag zijn er meestal gastheren en vrouwen aanwezig die je graag te woord staan en je een kopje thee of koffie aanbieden.  De activiteiten die de geloofsgemeenschappen zelf organiseren vinden veelal plaats in de geloofsgemeenschap zelf.

Wij geloven zeer sterk in het vitaal houden van onze afzonderlijke geloofsgemeenschappen! ‘Waar er twee of drie in mijn Naam bijeen zijn’, zegt Jezus, ‘daar ben ik in hun midden.’ (Matteüs 18,15-20). Deze belofte is wat ons bijeen brengt, dit doet ons samenkomen en laat ons naar woorden zoeken.  Verdwijnt de gemeenschap uit een dorp dan heeft dat vergaande gevolgen. Wij proberen zolang mogelijk de lokale gemeenschappen overeind te houden, gelukkig gesteund door veel enthousiaste vrijwilligers en mensen die de kerk een warm hart toedragen. Op parochieniveau hebben we een pastoraal team en een parochiebestuur dat zorgt dat overkoepelende taken adequaat worden gedaan. Wij spreken mensen aan met ‘je’ omdat wij geloven dat we elkaar nabij zijn en er in het elkaar aanspreken geen afstand hoeft te worden gecreëerd.

 

Vieringen door de week

H. Nicolaas Baarn 

Lauden: iedere werkdag 8.15 - 8.30 uur

Eucharistie: dinsdag 19.00 - 19.45 uur

woensdag/donderdag: 8.45 - 9.30 uur

vrijdag: 19.00 - 20.00 uur

HH. Michael en Laurens de Bilt

Dinsdag 10:00 uur, Gebedsviering

H. Nicolaas Eemnes

Donderdag 10.00 uur, afwisselend Eucharistie en Gebedsviering

Petrus en Pauluskerk Soest

Woensdag 9.00 uur, Gebedsviering

Vrijdag 9.00 uur, afwisselend Eucharistie en Gebedsviering

Contact

Parochiesecretariaat HH. Martha en Maria:
Steenhoffstraat 41
3764 BJ Soest
KvK nr 74836048
Bereikbaar op maandag en woensdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.
E-mailadres: info@marthamaria.nl
Telefoonnummer: 035-6011320

U kunt ook het contactformulier gebruiken.