Informatie-avond vormsel Soest/Soesterberg/Eemnes AFGELAST

8 april 2020 20:00 t/m 21:00
Locatie: De Schoter, naast de Nicolaaskerk rechts, Wakkerendijk 60, Eemnes,

Afgelopen jaar was de werkgroep vormsel werkeloos. Dat voelde niet zo goed. We misten de enthousiaste gesprekken en de leuke activiteiten met de vormelingen. Maar ja, er waren maar een paar potentiële vormelingen en voor leerlingen in groep acht is het helemaal niet leuk om in een te klein groepje te zitten.

Gelukkig kunnen we dit jaar al starten met een paar aanmeldingen. En we hopen dat er nog vele opgaven bij komen. Denk je er ook over om je zoon of dochter mee te laten doen met de vormselvoorbereiding, maar wil je graag eerst weten hoe en wat?

Kom dan naar de informatieavond

We starten op 6 mei met het project zelf, dat voorbereidt op de vormselviering in februari 2021. Kinderen uit groep acht of de eerste klas van de middelbare school zijn van harte welkom. Maar ook als je ouder bent dan twaalf, ben je welkom op de informatieavond. Dan bekijken we ter plekke wat voor jou de beste weg is naar het vormsel. Want het vormsel is zeker niet alleen iets voor de jeugd!

Meedoen met het project betekent dat je je oriënteert op het vormsel, volgend jaar januari beslis je zelf of je echt gevormd wilt worden door de bisschop. Want het vormsel is, anders dan het doopsel, iets dat alleen jij zelf kan beslissen. Maar je kan natuurlijk niet goed beslissen, als je ergens niets van af weet!

Maandelijks komen we bij elkaar, soms in Soest, soms in Eemnes, soms gaan we samen op pad, naar de leefgemeenschap Emmaüs in Haarzuilens of naar de bisschop in Utrecht. We kijken film en we stoken vuurtjes, we eten samen en we lachen samen.

Wij hebben er weer heel veel zin in. Want zoals gezegd, we hebben het gemist! Namens de werkgroep vormsel,

Wies Sarot

Opgaveformulier

Wilt u zich opgeven voor deze activiteit? Dit kan door onderstaand formulier in te vullen en te verzenden.

    Hoe we omgaan met je gegevens kun je lezen in het privacybeleid.

    Meer agendapunten

    Alles
    Algemeen