De WJD-reis van: Lisa

8 december 2023

Afgelopen zomer zijn verschillende jongeren uit onze parochies (HH. Martha & Maria en OLV van Amersfoort) naar de Wereldjongerendagen in Lissabon gegaan. Sommigen gingen met bisdom Haarlem-Amsterdam, sommigen gingen backpacken en 13 jongeren gingen mee met de reis van de bisdommen Breda, Roermond, Rotterdam en Utrecht. Zij vertellen in hun eigen woorden hoe ze het hebben ervaren. In dit artikel lees je over de WJD-reis van Lisa.

Op maandag 24 juli 2023 vertrokken we vanuit Utrecht. Er waren bekende gezichten om mij heen en vreemde, die beide snel vrienden werden tijdens de reis. Mijn ervaring tijdens de reis heb ik best breed mogen ervaren en dat ook vooral in mijn persoonlijk groei. Ik ben iemand die graag de wereld rond reist en veel nieuwe culturen en mensen wil leren kennen.

 

Geloof

Ik mocht vooral veel mensen leren kennen die ook hetzelfde geloof delen als ik en samen ervoor open kunnen staan. We mochten samen bidden en over het geloof praten, zo heb ik ook geleerd wat andere mensen denken over het geloof en hoe zij er mee omgaan en wat hun houvast daarin is. Natuurlijk is je relatie met Jezus anders dan die van iemand anders. Mijn relatie met Jezus is vooral versterkt en meer gegroeid omdat ik veel liefde en vreugde met zijn geliefde mocht delen.

Genieten

Zo kwam ik ook achter wat ik nog moet leren en hoe ik door kan groeien samen met Jezus. Er waren ook moment om je eigen weg op te gaan. Dit heb ik vooral in Lissabon gedaan. Ik heb zelf de metro gepakt naar verschillende plekken, zo kwam ik terecht in Cais do Sodré. Ik heb daar de hele dag rond gelopen en mogen genieten van de architectuur en de natuur om mij heen. Ik heb daar ook een museum mogen bezoeken, genaamd Nacional de Arte Antiga (Nationaal museum voor oude kunst) er waren vooral veel schilderijen en beelden te bewonderen.

Kracht

De dag en het moment waar we allemaal op hebben gewacht, was de dag dat we met z'n allen richting het grote veld mochten lopen en de Paus in het echt mochten zien. Het was een zeer rustige avond met een bijzondere viering, vervolgens was er muziek, optredens en eettenten. Soms in het leven heb je even weer woorden en nieuwe ervaringen nodig om weer tot kracht te komen en je een nieuwe motivatie te geven in het leven, dat hebben de Paus, de mensen om mij heen en deze reis voor mij gedaan. Je valt en zoekt kracht om weer op te staan en leert stap voor stap hoe je die kracht moet vasthouden.
~ Lisa

Meer nieuws

Overlijden pastor van Doorn

Afgelopen dinsdag, 14 mei, is in de Heer overleden pastor […]

18 mei
16 apr

Voorbereiding Eerste H. Communie 2024-2025

De eerste heilige Communie is een groot feest. Jezus die […]

13 apr

Informatieavond Vormsel 15 mei De Sleutel

We zien er naar uit te beginnen met de voorbereiding […]

24 mrt

Boodschap Veertigdagentijd Kardinaal Eijk

Kardinaal Eijk heeft een boodschap gepubliceerd voor de Veertigdagentijd die […]

25 feb

KBO Soest-Soesterberg-Baarn zoekt penningmeester

De katholieke bond voor ouderen met onze parochie als werkgebied […]

25 feb

Per 1 maart verlaat pastoraal werker Wies Sarot-Erkens de Martha […]

16 feb