Nieuwe functie pastor Wies Sarot-Erkens

31 december 2023
Beste medeparochianen,
Namens de parochiebesturen is dit weekend in de geloofsgemeenschappen van de HH. Martha en Mariaparochie en de parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort de volgende mededeling voorgelezen.
Het spijt ons u te moeten laten weten dat onze pastoraal werkster Wies Sarot-Erkens de besturen heeft verzocht om haar per 29 februari 2024 van haar taken in onze parochies te ontheffen. Op eigen verzoek zal Wies per 1 maart 2024 elders een nieuwe functie aanvaarden en het pastoraal team gaan versterken van de samenwerkende parochies H. Suitbertus te Culemborg en H. Johannes XXIII te Houten.
Met pijn in ons hart zullen wij haar verzoek inwilligen en haar ontslagbrief ondertekenen. Sinds 1 oktober 2008 is Wies bij ons werkzaam geweest: eerst in het parochieverband Eemland, daarna in de gefuseerde HH. Martha en Mariaparochie en sinds september 2018 in de samenwerking met de parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort.
Dat het vertrek van Wies een aderlating is voor het inmiddels fors uitgedunde pastoraal team zal duidelijk zijn. De besturen hebben bij het bisdom hun zorgen voor de zittende teamleden en de beide parochies uitgesproken en onder de aandacht van de benoemingscommissie gebracht.
Wij zijn Wies veel dank verschuldigd voor haar enorme inzet op velerlei gebied, maar met name waar het gaat om de geloofsgroei van onze jongeren, de gespreksgroepen en de begeleiding van de pastoraatgroepen. Wij zullen Wies en haar inspirerende zondagse overwegingen node missen. Zodra plaats en tijdstip van haar afscheid bekend zijn zullen wij u dit uiteraard zo snel mogelijk laten weten. Wij feliciteren Wies van harte met haar nieuwe werkplek, wensen haar nog vele goede jaren aldaar en bidden haar Gods rijke zegen toe.

Meer nieuws

Boodschap Veertigdagentijd Kardinaal Eijk

Kardinaal Eijk heeft een boodschap gepubliceerd voor de Veertigdagentijd die […]

25 feb

KBO Soest-Soesterberg-Baarn zoekt penningmeester

De katholieke bond voor ouderen met onze parochie als werkgebied […]

25 feb

Per 1 maart verlaat pastoraal werker Wies Sarot-Erkens de Martha […]

16 feb

Uitnodiging en cadeau bij het afscheid van Wies Sarot-Erkens

Zalig de voeten van de vreugdebode (vrij naar Jesaja 52,7) […]

1 feb

Pauselijke onderscheiding voor Margriet Nota-van Kampen

Op zondag 7 januari nam Margriet Nota- van Kampen tijdens […]

23 jan

HUISPAASKAARSEN 2024

Kaarsen symboliseren licht, hoop, nieuw leven. Veel mensen zijn aan huis […]

17 jan

Driekoningen in Kidskerk Soesterberg

Op zondag 7 januari vierde Kidskerk Soesterberg Driekoningen. We zijn […]

8 jan