Pauselijke onderscheiding voor Margriet Nota-van Kampen

23 januari 2024

Op zondag 7 januari nam Margriet Nota- van Kampen tijdens een feestelijke eucharistieviering afscheid als vicevoorzitter van het parochiebestuur. De viering begon al met de verrassing voor Margriet en alle aanwezigen dat pastoor Mauricio Meneses tijdens deze viering concelebreerde. Het was een mooie en feestelijke eucharistie met een goed gevuld priesterkoor, mooie muziek en een mooie overweging van pastoor Joachim Skiba. Wie goed opgelet heeft hoorde hem daarin al iets zeggen over de grote katholieke kerk waar de paus het hoofd van is en de rijkelijke gaven van de kerk.

Aan het slot van de viering werd de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice (Voor kerk en Paus) voor Margriet naar voren gedragen. Na mooie woorden kreeg Margriet de onderscheiding opgespeld door onze pastoor. Zij ontving de onderscheiding vanwege ruim 46 jaar dienstbaarheid aan de kerken in Soest en van de Martha en Mariaparochie, veelal als bestuurder. Het is de hoogste kerkelijke onderscheiding die een leek kan ontvangen. Nu na 12 jaar bestuurslid te zijn geweest van de HH. Martha en Mariaparochie neemt zij afscheid. Bij de onderscheiding ontving zij een bijbehorende oorkonde van Paus Franciscus.

Hierna waren er nog mooie woorden vanuit het parochiebestuur en ontving zij als cadeau vanuit de parochie een reischeque. Tevens is er een brief van Mgr. Woorts voorgelezen, helaas kon hij niet zelf aanwezig zijn. Daarin schrijft hij ”Als iemand de pauselijke onderscheiding Pro Ecclecia en Pontifice toekomt dan ben jij dat wel.

Na al deze onverwachte mooie woorden mocht pastoor Mauricio nog het woord richten tot Margriet en haar vooral toezingen. Hij deed dit vol overgave met het lied ‘Es la Mujer’, een ode aan de vrouw.

Zoals wij weten is dit iets wat iedereen altijd erg waardeert en wat hij nu graag voor Margriet deed. Velen hebben gevraagd om de tekst het lied en de vertaling, deze vind u hier.

Margriet mocht uiteindelijk zelf een dankwoord uitspreken. Zij droeg daarin de onderscheiding op aan alle vrijwilligers van de parochie, zij dragen de parochie. Volledig overweldigd mocht zij daarna alle felicitaties in ontvangst nemen.

Wij spreken graag ook op deze plaats nogmaals onze dankbaarheid uit naar Margriet, ‘Dank Margriet voor alles wat je voor de parochie deed en kon doen vanuit de verbinding met onze God’.

Ellen Schoorl- van de Wateringen, secretaris

Meer nieuws

Boodschap Veertigdagentijd Kardinaal Eijk

Kardinaal Eijk heeft een boodschap gepubliceerd voor de Veertigdagentijd die […]

25 feb

KBO Soest-Soesterberg-Baarn zoekt penningmeester

De katholieke bond voor ouderen met onze parochie als werkgebied […]

25 feb

Per 1 maart verlaat pastoraal werker Wies Sarot-Erkens de Martha […]

16 feb

Uitnodiging en cadeau bij het afscheid van Wies Sarot-Erkens

Zalig de voeten van de vreugdebode (vrij naar Jesaja 52,7) […]

1 feb

HUISPAASKAARSEN 2024

Kaarsen symboliseren licht, hoop, nieuw leven. Veel mensen zijn aan huis […]

17 jan

Driekoningen in Kidskerk Soesterberg

Op zondag 7 januari vierde Kidskerk Soesterberg Driekoningen. We zijn […]

8 jan

Driekoningen in Kidskerk Soesterberg

Als de torenklok twaalf slaat... begint op zondag 7 januari […]

2 jan