7 November 19.00 uur Petrus en Pauluskerk gezinsviering met lampionnenoptocht ter ere van Willibrord

7 november 2020 19:00 t/m 7 november 2020 20:00
Locatie:

De Heilige Willibrord is de patroonheilige van de geloofsgemeenschap in Soest. Maar hij is ook de patroonheilige van de Nederlandse kerk. Dat is omdat hij als missionaris vanuit Ierland naar Nederland kwam om ons het evangelie te brengen. In Utrecht bouwde hij zijn eerste kerk en daar was hij ook de eerste bisschop van ons land. (Bisschop Eijk is de tachtigste bisschop van Utrecht) Hij leefde van 658 tot 739. Op 7 november vieren we in de kerk van Nederland zijn feest.

In de avondviering van zaterdag 19.00 uur besteden we uitgebreid aandacht aan deze avonturier, want dat was hij.  We eren hem met een lampionnenoptocht door de kerk, we horen wat hij allemaal heeft gedaan, in verhalen en liedjes en we laten zien hoe hij eruit zag. Dat veranderde trouwens in de loop van zijn leven, want hij werd van een monnik een bisschop. Ook vertellen we een speciaal Godly Play verhaal.

Kom je het feest meevieren?

Als je in de lampionnenoptocht wilt meelopen is het fijn als je er om 18.45 bent. Wij zorgen voor een mooie lampion.

Vanwege corona graag even aanmelden op de website: https://marthamaria.nl/vieringen/    Tot vrijdag twee uur kan je ook bellen naar het secretariaat: 035-6011320

Tot zaterdag?