Elkaar ontmoeten onderweg

13 november 2022 12:15 t/m 13:30
Locatie: De Schoter, naast de Nicolaaskerk rechts, Wakkerendijk 60, Eemnes,

13 november, De Schoter, Wakkerendijk 60 Eemnes 

Steeds opnieuw heeft paus Franciscus benadrukt dat het Synodaal proces eigenlijk geen afgerond proces is, maar een leerproces om uiteindelijk een Synodale kerk te worden. Een kerk dus waarin het gewoonte is om naar elkaar te luisteren en samen te zoeken wat de beste weg is naar Gods Koninkrijk.

In die lijn willen we ook kerk zijn in de Martha en Mariaparochie. Daarom willen we het komende seizoen samen praten over onze parochie en onze plannen voor onze parochie. Daarbij zullen we het beleidsplan van het team inbrengen, naast alle inbreng van gelovigen.

Alle hoofdstukjes van het beleidsplan zullen een keer centraal staan in onze gesprekken. Maar we willen beginnen bij het begin, en ons inziens is het begin: Wat is onze gelovige droom? Waar willen we als volgelingen van Jezus naar toe? Zitten we al een beetje op die weg? En zijn er wellicht reisgenoten te vinden die ons kunnen helpen?

Op zondag 13 november is de eerste bijeenkomst in dit kader. Die zal worden gehouden in De Schoter aan de Wakkerendijk in Eemnes. We beginnen om kwart over twaalf en zullen om kwart voor twee afronden. Dit is op  lunchtijd. Daarom is er voor iedereen een kop soep met brood.

Kom je ook meepraten over onze weg? Meld je voor 10 november aan bij Wies Sarot sarot@marthamaria.nl.

Let op, zoals op te maken uit dit bericht zullen er meer bijeenkomsten volgen. Houd daarvoor ook de website van onze parochie in de gaten!

 

Opgaveformulier

Wilt u zich opgeven voor deze activiteit? Dit kan door onderstaand formulier in te vullen en te verzenden.

    Hoe we omgaan met je gegevens kun je lezen in het privacybeleid.