The Passion komt naar Maartensdijk op zondag 7 april

7 april 2024 19:00 t/m 7 april 2024
Locatie: Maartensdijk,
‘The Passion komt naar de Sint Maartenskerk in Maartensdijk, in de dagen na Pasen om te vieren dat we geloven in het licht door het donker heen en in het leven door de dood heen. Dat doen we met twintig jongeren uit Driebergen en Zeist die het verhaal van dood en opstanding een eigen muzikale betekenis hebben gegeven met liederen en teksten van onze tijd. Daartussendoor wordt er gelezen uit de Bijbel en is er steeds een korte toelichting door de pastor van Driebergen-Zeist, Harrold Zemann’, aldus een enthousiaste Leo Fijen die er trots op is dat de kerk aan de Nachtegaallaan op zondag 7 april in de vroege avond (om 19.30 uur) de deuren opent voor deze muzikale versie van het Paasverhaal door jongeren van deze tijd. En hij benadrukt dat deze versie geen mosterd na de maaltijd is. Want Pasen is voorbij. ‘Maar je kunt als christen, zeker in de dagen na Pasen, niet genoeg herhalen dat het leven het wint van de dood’, aldus Leo Fijen.
Melle en Melissa
Leo Fijen heeft deze twintigers leren kennen toen hij een video maakte over deze groep. Zo luisterde hij naar het verhaal van Melle en Melissa. ‘Je denkt vandaag de dag dat er bijna geen jongeren meer in de kerk komen. Maar deze Melle en Melissa bewijzen het tegendeel. Melle studeert nog aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht en is een tovenaar met muziek, maar hij is ook gewoon nog bij de kerk betrokken. Van jongs af aan is hij actief in zijn geloofsgemeenschap. En dat is gebleven toen hij in Utrecht alleen maar beter werd in muziek maken. Melissa is al moeder, maar heeft het geloof ook met de paplepel meegekregen. Zij heeft nu een eigen bureau voor entertainment, organiseert musicals en kent zo heel veel jonge mensen die gelovig zijn en hun liefde voor theater en muziek willen verbinden met geloof. Zo hebben ze een eigen versie van The Passion gemaakt, samen met hun pastor. En zo is deze versie van het Paasverhaal niet alleen maar buitenkant maar wordt gedragen door hun eigen gelovige leven’, zo weet Leo Fijen nu uit eigen ervaring.
Pasen is ook voor jongeren
‘Kijk’, zegt de Maartensdijker die ook na zijn pensionering altijd de gelovige journalist is gebleven, ‘we hebben voor onze Maartenskerk natuurlijk een mooi Paasprogramma gemaakt. Dat heeft ook echt de harten geraakt van honderden mensen. Heel veel mensen hebben de weg naar onze kerk gevonden. Zo weten we dat we als kleine dorpskerk het verschil kunnen maken en al die mensen meegeven dat God bij ons is in dood en in leven. Dat is belangrijk in deze tijd: nog eens de troost mee te geven dat de dood, hoe verdrietig ook, niet het einde is. Maar we weten ook dat bij al deze vieringen vooral oudere mensen komen. En we willen ook de jongeren bereiken die maar af en toe onze vieringen bezoeken. Hoe kunnen we dat beter doen dan jongeren met hun muziek en liederen naar Maartensdijk te halen? We hopen zo dat jongeren andere jongeren aantrekken. Van alle kerken, katholiek en protestant. En als je niet gelooft, ben je ook welkom. Natuurlijk zijn alle ouderen ook welkom’.
Wees welkom vanaf 19.00 uur op 7 april
Leo Fijen kent de groep jongeren uit Driebergen en Zeist en weet dat ze in Achterveld, Elst en hun eigen woonplaats veel succes hebben. Daarom vraagt hij ons allen: ‘Kom naar de kerk, probeer het een keer. Kom naar de gewone vieringen op zondagochtend maar probeer het gewoon ook eens op de zondag na Pasen, om 19.30 uur in de Maartenskerk. Zing mee wat je mee kunt zingen. En laat de wereld met alle vragen voor even achter je en laat je troosten die twintig jongeren die mooie muziek maken en die ook geloven in het verhaal van Christus die opstaat uit het sterven en de dood overwint. De kerk van Sint Maarten aan de Nachtegaallaan is open vanaf 19.00 uur, op 7 april’.
Kijk hier voor de folder