Kerkhof

Kruis met Jezus

Het kerkhof, dat achter de Michaëlkerk ligt, is aangelegd tijdens de bouw van de eerste kerk en is op 22 mei 1894 in gebruik genomen. Het kerkhof is ca 1900 m² groot en telt 429 grafplekken.

Uitvaart
In geval van een overlijden, en indien een uitvaart vanuit de H. Michaëlkerk gewenst is, kan het beste contact opgenomen worden met het secretariaat van het pastoraal centrum. Hier kan alle benodigde informatie verkregen worden over de mogelijkheden van een kerkelijke uitvaart. In het reglement van het kerkhof kun je alle praktische informatie lezen. De tarieven van een kerkelijke begrafenis kunt u terug vinden in deze Tarievenlijst.

 

Michael Kerkhof

Kerkhof is hersteld
In maart 2017 is het herstel van het kerkhof begonnen en dit is inmiddels afgerond. Hierbij een mooie beschrijving van een bezoeker:

"Vanmorgen was ik voor de viering op het kerkhof. Oogverblindend was het door al het groen, de opgeruimde paden, de bloemen die in het zonnetje extra mooi leken. De graven leken wel gepoetst. De ruimte die is ontstaan op het kerkhof, de prachtige hekken waar de klimop z'n best doet en al best ver is gekomen. In een woord een juweeltje om te zien, alles overzichtelijk."

Dankzij de inzet van de firma Agterberg en vergeet niet alle vrijwilligers, met name Thijs, die met hart en ziel alles
bijhouden en die hebben meegewerkt aan de verfraaiing van het kerkhof, is dit resultaat geboekt. De groep vrijwilligers komt regelmatig met enthousiasme bij elkaar om te snoeien, vegen, harken, verzamelen, afvoeren, etc.

Kerkhof onderhoud
De zorg voor het kerkhof en de gebouwen is de verantwoordelijkheid van allen! De werkzaamheden vinden plaats op zaterdag ochtend van 9 tot 12 uur. Iedereen is welkom, ook al beschik je slechts over één uur. Ook hier geldt: vele handen maken licht werk. Hoe meer handen, hoe beter het kerkhof en de gebouwen bijgehouden kunnen worden.

Het rooster voor de onderhoudswerkzaamheden aan het kerkhof en aan de gebouwen wordt ieder jaar op deze webpagina gepubliceerd.

Vieringen door de week

H. Nicolaas Baarn 

Lauden: iedere werkdag 8.15 - 8.30 uur

Eucharistie: dinsdag 19.00 - 19.45 uur

woensdag/donderdag: 8.45 - 9.30 uur

vrijdag: 19.00 - 20.00 uur

HH. Michael en Laurens de Bilt

Dinsdag 10:00 uur, Gebedsviering

H. Nicolaas Eemnes

Donderdag 10.00 uur, afwisselend Eucharistie en Gebedsviering

Petrus en Pauluskerk Soest

Woensdag 9.00 uur, Gebedsviering

Vrijdag 9.00 uur, afwisselend Eucharistie en Gebedsviering

Contact

Parochiesecretariaat HH. Martha en Maria:
Steenhoffstraat 41
3764 BJ Soest
KvK nr 74836048
Bereikbaar op maandag en woensdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.
E-mailadres: info@marthamaria.nl
Telefoonnummer: 035-6011320

U kunt ook het contactformulier gebruiken.