Suhail Tafur

Suhail (spreek uit “Soeheel”) Tafur is sinds 1 februari 2016 jongerenwerker in de parochie van Onze Lieve Vrouw van Amersfoort. Sinds het samenvoegen van de pastorale teams in 2018 werkt zij ook in de Martha en Mariaparochie.

“Ik ben opgegroeid in Amersfoort. Mijn kinderjaren heb ik doorgebracht bij de Sint Henricus, als tiener ben ik lid geweest van Unity en heb ik 2 jaar gezongen in het jongerenkoor van Sint Martinus. Als student leerde ik de Heilige Geestkerk kennen en toen ik weer in Amersfoort kwam wonen ben ik daar onder andere lid geweest van het parochiebestuur. Daarnaast ben ik 3 jaar betrokken geweest bij de Alpha-cursussen en sinds een jaar of 2 bezoek ik de vieringen in het Heilig Kruis.
Na mijn Master psychologie (afstudeerrichting Ontwikkeling & Onderwijs) in Leiden heb ik in deeltijd een Bachelor katholieke Theologie in Utrecht gedaan. Ik heb voorheen diverse banen gehad: in de kinderopvang; via een uitzendbureau allerlei administratieve banen; als workshopbegeleider; als coördinator van workshops maar heb ook redactiewerk gedaan voor een tijdschrift, ben interim-hoofdredacteur geweest van Jongkatholiek.nl en heb gewerkt voor Radio Maria, een katholieke radio-omroep.
Ik ben met het jongerenwerk opgegroeid vanaf het moment dat het in Amersfoort zo eind 90’er jaren is gestart. Eerst als “consument”, later als vrijwilliger “ondersteunend”.
Kan de boodschap van de kerk nog wel iets betekenen voor jongeren van nu?
Ik denk dat dat zeker kan. Het is wel de kunst jongeren te ontmoeten waar ze zijn en aansluiting te maken met hun leefwereld. Vragen naar de zin van het leven, ontdekken wie je bent en waar je voor wilt gaan. Allemaal vragen waar jongeren mee te maken hebben.
Welk beeld uit de bijbel spreekt jou bijvoorbeeld speciaal aan?
Voor mij is dat het beeld dat Jezus naar je toekomt, zoals bijvoorbeeld bij de leerlingen die op hun boot in paniek raken in verband met een naderende storm. Dat Jezus dan naar ze toekomt en de storm tot bedaren brengt.

medewerker jongeren

Tel. no: 06-22996937
E-mail: suhailtafur@katholiekamersfoort.nl
bereikbaar van dinsdag t/m donderdag
Bezoek ook: www.jongkatholiekamersfoort.nl