Het kerstweek programma van Radio Maria

0

Allereerst wenst Radio Maria Nederland u alvast een Zalig Kerstfeest!

Dit is het weekoverzicht van Radio Maria met de programmering van de aankomende week. Het weekoverzicht vindt u als pdf bestand als u op deze link klikt:

Radio_Maria_Weekoverzicht_231225

of via deze link .

Wij lezen voor - Kerstverhalen
In het programma Wij lezen voor gaan we vanaf aankomende zondag luisteren naar Vincent Wibier. Hij leest speciaal voor de Kerstperiode mooie verhalen uit de bundel ‘Kerstverhalen’, geschreven door Max Lucado. Het zijn hartverwarmende verhalen over engelen, een koude donkere stal en de geboorte van hoop. Deze Kerstverhalen helpen ons om stil te staan bij de betekenis van de komst van Christus naar deze wereld. Uitgegeven door Uitgeverij Voorhoeve in Utrecht. De uitzendingen van Wij lezen voor kunt u beluisteren om 6:05 uur, 13:30 uur en om middernacht. Ook zijn de verhalen te beluisteren via de SoundCloud, klik hier, of via de Audiotheek.

Aan tafel met
Voor het programma Aan tafel met gaat priester Koos twee weken op rij in gesprek met musicus Arnoud Heerings over het bekende oratorium van Händel, de Messiah. Vooral in de Kersttijd, maar ook wel rondom Pasen, klinkt dit majestueuze werk van bijna tweeënhalf uur, geregeld. In de twee gesprekken zal het gaan over de historische, religieuze en muzikale betekenis van dit wereldberoemde werk. Op 25 december kunt u het eerste deel beluisteren om 15:30 uur en om 22:45 uur en op 1 januari 2024 deel 2. Arnoud Heerings is o.a. docent aan het conservatorium in Utrecht voor muziekgeschiedenis klassiek, kerkmuziek, gregoriaans en liturgie, en filosofie van de kunsten.

Guadalupana
Speciaal ter gelegenheid van de mini-retraite in december vertelde pastoor Pieter Zimmermann een verhaal over OLV van Guadalupe. Zij is de patrones voor Prolife wereldwijd en vandaar ook de naam van het programma Guadalupana. Laat u verbazen door de bijzondere afbeelding van Maria van Guadalupe op donderdag om 14:00 uur. Pastoor Pieter Zimmermann zal meer uitleg geven over de afbeelding. Houd dus de afbeelding in de aanslag die u in de nieuwsbrief kunt vinden.

Retraite ter voorbereiding op Kerstmis 2023
In de afgelopen week gingen pater Hugo Beuker, kluizenaar, en mgr. Antoon Hurkmans, emeritus-bisschop van Den Bosch, ons voor in twee radioretraites. Wat een fijne manier om ons voor te bereiden op Kerstmis! In dit Digitaal Weekoverzicht leest u meer informatie over deze twee retraites. Alle Kerstretraites zijn via de SoundCloud op ieder gewenst moment te (her)beluisteren via deze link, klik hier. Ook staan ze in de Audiotheek.

Kerstretraite - Pater Hugo Beuker
De titel luidt: Kerstmis in de tempel van de ziel. “Een volk dat in het duister wandelt heeft een groot licht gezien.” Dit jaar zoeken we dat licht, samen met pater Hugo, kluizenaar, binnen in ons. Want elk van ons verbergt in zijn ziel een mysterieuze hoogheilige plaats waar God hoognodig geboren wil worden. Of is Hij daar stiekem al?

Kerstretraite - mgr. Antoon Hurkmans
De titel luidt: Van erfzonde tot Christus. Mgr. Hurkmans laat weten: "Wij hebben allen in Adam en Eva, de eerste mensen, gezondigd. We zijn los komen staan van God. Daarover gevoelen we spijt, we zijn verdrietig. We zijn geneigd weg te kruipen voor God. Daarmee leven we maar half, want we zijn naar God toe geschapen, we leven pas ten volle als we leven met God. Augustinus zegt dit zo: Mijn hart vindt rust als het rust in God. Daarom zoekt God naar de mens. Hij wil de mens die los is komen staan van God naar hem halen. Hij zal Zijn Zoon naar ons sturen om ons weer naar Hem/God toe te trekken."

Vaste gebedstijden door de week
06:00 Angelus
07:00 Lauden
08:30 Rozenkrans
09:00 Eucharistieviering
12:00 Angelus
12:05 Middaggebed
12:15 Rozenkrans
15:00 Rozenkrans van de Goddelijke Barmhartigheid
17:00 Rozenkrans
17:30 Vespers
18:00 Angelus
19:00 Eucharistieviering
22:00 Completen
Op vrijdag bidden we om 15:00 uur de Kruisweg.

Meer inzendingen

De Franciscustafel in Baarn

Het vieren van Kerstmis is iets dat men graag gezamenlijk […]

23 dec

Het pastoraatsteam wenst....

hierbij iedereen een Zalig Kerstmis! En de kerstwens van Pastoor […]

22 dec

Kerstrecepten van Rudolph!

Van Rudolph van Veen mag het hele jaar wel Kerstmis […]

22 dec
Martha & Maria Parochie

Kerstmis in Rome door Lidy Peters

Een 'insiders view' over Kerstmis in Rome, door Lidy Peters […]

19 dec

kerstprogramma tv

Kerst met Mike Boddé, 1e kerstdag 12.30/35 NPO2. Maandag 25 […]

17 dec

Kerststallen en kerststallenroutes

Weg van het licht in Baarn Wie kent niet de […]

17 dec

Kerstbloem bij uitstek

Bijdrage van Mr. Italy bloemen Vaticaan - Charles Lansdorp De […]

12 dec