Een engel met een boodschap Kidskerk zondag 10 december half twaalf

10 december 2023 11:30 t/m 12:00
Locatie: H. Nicolaas Eemnes, Wakkerendijk 62 3755 DD Eemnes

Een liedje dat jij ook kan zingen:

Dag Maria, dag Maria                                    (melodie Vader Jacob)

Wees niet bang, wees niet bang,

Jij krijgt een lief kindje

Jij krijgt een lief kindje

Zoon van God, Zoon van God.

Weet je wie dit mooie liedje zingt voor Maria?

Het is de engel Gabriel. Gabriel komt bij Maria op bezoek met een heel bijzondere boodschap: Jij krijgt een kindje Maria. Een heel bijzonder kindje. Maria schrikt toch een beetje van dat nieuws. Want hoe moet ze voor dat kindje zorgen?  Ze heeft geen man om met haar samen voor deze baby te zorgen. Maar Gabriel legt Maria uit dat God er steeds zal zijn om te helpen.

Dit mooie verhaal vertellen we in Kidskerk om ons voor te bereiden op het Kerstfeest. En om ons goed in te leven gaan we ons daarna verkleden als engelen en zeggen we engelachtige dingen tegen elkaar. Komen jullie ook?

Kidskerk is een laagdrempelige viering van een half uurtje voor jonge kinderen. We zingen bekende liedjes, we luisteren naar een Bijbelverhaal, we bidden voor wat wij belangrijk vinden en steken daar kaarsjes bij aan, we spelen en we delen het lekkers (koekjes, mandarijntjes, druifjes etc.) wat we meegenomen hebben na afloop met elkaar bij een glaasje limonade of een kopje koffie. Oh ja, en we vieren ook onze verjaardag. De ideale manier om langzaam te wennen aan de kerk en om andere gelovige ouders te leren kennen.