Informatie- en inspiratie avond diverse vormen (pleeg) zorg gezinnen

29 juni 2020 20:00 t/m 29 juni 2020 22:00
Locatie:

Er zijn diverse vormen van (pleeg) zorg voor kinderen. Van steungezin tot fulltime pleeggezin en alles wat hier tussen in zit. Om informatie over deze vormen te geven organiseert Stichting Present Soest, samen met De Rading Pleegzorg, Timon en Youké een informatie- en inspiratieavond op 29 juni a.s. De avond is in de Plantage, Smitsweg 311, Soest en start om 20.00 uur. Aanmelden is in verband met de regelgeving rond corona verplicht.

Wanneer u wel eens nadenkt over wat u zou kunnen betekenen voor een kind in uw omgeving, bent u welkom op de informatie en inspiratie avond. Op deze avond is er informatie over Homies, een laagdrempelige ondersteuning van gezinnen met stress, maar ook over de diverse vormen van pleegzorg, zoals tijdelijke pleegzorg, weekend pleegzorg etc.

Geen opvoedingsexpert

De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over initiatieven in de buurt om kinderen en ouders te ondersteunen en over pleegzorg  Dat pleegouderschap of gezinsondersteuner alleen is weggelegd voor opvoedingsexperts, is een misverstand.

Gesprek

Tijdens de informatieavond wordt een korte presentatie gehouden. Daarna is er gelegenheid om samen met een medewerker van ondergenoemde organisaties in gesprek te gaan over de mogelijkheden die er voor u zijn. Ook zijn er “homies” en pleegouders aanwezig die u graag vertellen over hun ervaringen.

De avond begint om 20.00 uur, inloop met koffie en thee vanaf 19.45 uur.

Aanmelden via: https://stichtingpresent.nl/soest/aanmelden/aanmelden-pleegzorgavond/ (is verplicht)