Kraanvogels vouwen voor de vrede

9 december 2023 12:00 t/m 9 december 2023 16:00
Locatie: pastorie H. Michaëlkerk De Bilt,

In de Japanse cultuur staat de kraanvogel voor geluk, een lang leven en loyaliteit. De kraanvogel wordt ook beschouwd als een symbool van vrede. Rond 1700 ontstond de origami-vouwkunst. Een Japanse legende zegt dat er vrede komt als iemand duizend kraanvogels vouwt met de origami vouwtechniek.

 

Met Kerst vieren we dat zo’n 2000 jaar geleden, het kindje Jezus is geboren in Bethlehem. Jezus, ook wel genoemd de Messias en Zoon van God, geboren onder mensen, voorspeld door profeten lang daarvoor. Als Jezus groot is, vertelt hij aan de mensen hoe ze goed met elkaar kunnen samen leven. Hij wordt daarom ook wel Koning van de Vrede genoemd.

 

Vrede is het sleutelwoord in deze verhalen, vrede is ook wat de wereld meer dan ooit nodig heeft met alle oorlog en andere ellende die gaande is. Lukt het ons om 1000 kraanvogels te vouwen als symbool van de vrede die wij zo graag zouden willen nastreven? We kunnen het in ieder geval proberen!

Graag willen wij zo veel mogelijk kraanvogels vouwen, en die met Kerstmis ophangen in de Michaëlkerk.

Om hier mee te starten is iedereen die mee wil en kan (origami) vouwen van harte uitgenodigd om op zaterdag 9 december tussen 12:00 en 16:00 uur mee te doen in de pastorie naast de Michaëlkerk aan de Kerklaan.

 

Wil je meedoen, meld je dan vóór 7 december aan met een mailtje aan info@katholiekekerkdebilt.nl – vermeld in de onderwerp regel ‘kraanvogels vouwen’ een geef aan met hoeveel je komt (als er heel veel mensen zich melden gaan we werken met een tijdslot).

Opgaveformulier

Wilt u zich opgeven voor deze activiteit? Dit kan door onderstaand formulier in te vullen en te verzenden.

    Hoe we omgaan met je gegevens kun je lezen in het privacybeleid.

    Meer agendapunten

    Alles
    Algemeen