Nieuwe cursus RK voor beginners

13 juni 2023 00:00 t/m 25 september 2023 00:00
Locatie: Sint Martinuskerk Hoogland,

Nieuwe cursus RK voor beginners

“Ciborie, Synodaal Proces, Goede (?) Vrijdag, Sociale Leer,”  als je spreekt met een doorgewinterde Katholiek dan tuiten je oren misschien en vraag je je af waarom het allemaal zo moeilijk moet. En dan heb je gelijk, het hoeft niet allemaal zo moeilijk. Maar tegelijk is het zo dat we in de kerk met dingen bezig zijn die buiten de kerk steeds verder uit beeld raken. En dat vraagt dus om toerusting.

Gelukkig is daar ook een mogelijkheid voor. In oktober start er opnieuw een cursus RK voor beginners. Deze cursus is bedoeld voor mensen die Rooms-Katholiek willen worden, voor hen die alsnog hun vormsel willen doen, voor Katholieken van huis uit die hun kennis willen opfrissen en voor belangstellenden die meer willen weten van de RK Kerk. Tot Pasen komen we gemiddeld eens in de twee weken op woensdagavond bij elkaar om nader kennis te maken met het geloof van onze kerk. Veel aandacht is er voor wat we vieren in de loop van het kerkelijk jaar, maar we zullen ook aandacht besteden aan het Synodaal Proces en de Sociale Leer van de kerk. De cursus wordt gegeven in De pastorie in Hoogland door bekwame vrijwilligers en pastores uit onze parochies. Er komen dus verschillende stemmen aan het woord.

Vraag je je af of deze cursus misschien iets voor jou is? Neem dan contact op met Ivonne Stronks, de cursusleidster of met pastor Wies Sarot.

Ivonne Stronks: ivonnestronks@gmail.com

Wies Sarot: sarot@marthamaria.nl

Opgaveformulier

Wilt u zich opgeven voor deze activiteit? Dit kan door onderstaand formulier in te vullen en te verzenden.

  Hoe we omgaan met je gegevens kun je lezen in het privacybeleid.

  Meer agendapunten

  Alles
  Algemeen
  Carolus Borromeüs Soesterberg
  H. Nicolaas Eemnes
  H. Willibrord Soest
  Maria Koningin Baarn
  Michaël-Laurens De Bilt
  Onze Lieve Vrouw Bilthoven
  Sint Maarten Maartensdijk